Dansend en zingend een succesvolle toekomst tegemoet

Kinderen zijn dol op muziek. Samen gezellig liedjes luisteren, zingen en dansen. Ze worden er helemaal vrolijk en soms heerlijk rustig van. Maar het is niet alleen een leuke vrijetijdsbesteding, het is ook goed voor de ontwikkeling van je kind. Kinderen leren bijvoorbeeld door naar muziek te luisteren echt goed te luisteren. Ze kunnen verschillende klanken beter herkennen en dit heeft weer een positief effect op de taalontwikkeling. Het stimuleert daarnaast ook nog eens de emotionele intelligentie.

Iets wat niets te maken heeft met de ontwikkeling van een kind, maar wat wel een voordeel van muziek is, het is overal en het hoeft je niet veel te kosten. Lekker goedkoop dus. Je kunt zelf zingen, je zet een cd’tje op of je maakt eerst samen met de kleine boef een eigen instrument. Wat heel makkelijk is. Een bakje met daarover elastiekjes gebonden of een kartonnen rol met daarin belletjes zijn al voorbeelden van zelfgemaakt muziekinstrumenten (voorbeelden bij De Kleine Zebra). Heb je geen tijd of inspiratie om zelf iets te fabriceren dan kun je er toch nog voor kiezen om het te kopen.

Zing, dans, trommel, fluit en swing er op los samen met zoon-of dochterlief. Zij zullen het nu als vertrouwd en plezierig ervaren. En later in de toekomst zullen ze er nog veel profijt van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>